Brønnøysund-gutter får møte Kolstad-stjerne

I slutten av april arrangeres REMA 1000 Trondheim håndballcup. Mer enn 300 lag er påmeldt. G16-laget fra Brønnøysund har allerede vunnet en «kamp».

Ikke en håndballkamp, men en trekning blant lagene som var påmeldt før årsskiftet. Premien er én av Kolstads stjerner som skal være med på spillermøte før én av kampene og også være med på benken under kampen – som inspirator og for å komme med innspill til guttene.

Brønnøysund-guttene ser ikke veldig fornøyde ut; ikke så rart kanskje siden bildet ble tatt rett etter lokaloppgjør mot Sandnessjøen sist søndag, en kamp som endte med tomålstap (22-24). Men da nyheten om «kolstad-premien» ble fortalt dem, da kom smilene tilbake. På bildet fra venstre: Rafael Nygård, Signar Bjørken, Jonas Nybakken, Bo Høgeli, Bon Jamsil, Trygve Johansen, Rino Strømhaug, Sander Nygård, Andreas Høyvik, Conrad Fagerland og Petter Myren.

For Brønnøysund-spillerne ble treknings-suksessen avslørt i forbindelse med seriekamp på søndag. Jubelen sto i garderobetaket da premien ble avslørt.

De rundt 10 guttene på Brønnøysunds G16-lag hadde forresten dobbelt flaks, forteller én av guttene, Jonas Nybakken:

– Egentlig bruker vi å delta i turnering i Steinkjer, men i år var G16-klassen allerede full da vi ønsket å melde oss på, og så fant vi ut at vi skulle melde oss på Kolstad sin turnering i Trondheim.

Håndballmiljøet i Brønnøysund kan ikke sies å blomstre. Det er fotball det mest går på, forteller Jonas. Troppen som skal til Trondheim består av spillere spredt over fire årskull – ’06, ’07, ‘08 og ´09. I seriespillet møter strekspiller Jonas og lagkompisene lag blant annet fra Stjørdal og Levanger. Turen til Trondheim måler ca. 40 mil. – Men det er verdt det, sier Jonas.

Hva så med forventningene til trondheimsturneringen?

– At vi gjør det bra – og kanskje også vinner noen kamper, sier Jonas og forteller at sammen med venstreback Andreas Høyvik, ‘08er han også, er det vel de to som har flagget største ambisjoner på håndballbanen.

Tilbake til nærkontakten med én av Kolstad-stjernene. Hvem ønsker Jonas seg blir den de får treffe og får gode råd fra?

– Som strekspiller tenker jeg det hadde vært fint om det ble Gullerud. Og så har jeg også sansen for Aga og Sander, så klart.

Så du forresten nyheten på fredag om at Sander har forlenget kontrakten sin til 2027?

– Ja, det så jeg, og det er jeg fornøyd med, sier Jonas Nybakken.

Kamper på 13 spilleflater

Den store yngresturneringen skal avvikles over fem dager – fra 23. til 28. april – og med kamper på 13 flater i tre haller; Kolstad Arena, Husebyhallen og Trondheim Spektrum. Beate Aas Thesen, aktivitetskoordinator i Kolstad Håndball, forteller videre:

– J13 og J14 er de to største klassene på jentesiden, mens det blant guttene er G14 og G15 som har samlet flest lag. Lokale lag starter cupspillet tirsdag 23., mens tilreisende lag starter fredag (26. april). Det er også to dager med minihåndballkamper, onsdag og torsdag.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Brønnøysund G16